S-a constatat , in urma unui studiu facut de Massachutess General Hospital ( MGH) , ca diabeticii de Tip 1 au productie de insuluina pe termen lung.Acestia au constata ca productia de insulina poate continua chiar si dupa zeci de ani dupa ce au fost diagnosticati cu diabet zaharat .Acelasi lucru s-a constata si cu celule Beta .
" In mod traditional , se credea ca functia celulelor Beta au incetat complet la pacientii cu DZ1 avansat .Cu toate acestea ,datele din acest studiu si altele sugereaza ca pancreasul continuua sa functioneze la un anumit nivel chiar si dupa zeci de ani de la debutul DZ Tip 1 ." spune Denise Faustman , MD, PhD,Director al Laborotarului de Immunobiologie al MGH, care a condus acest studiu. In studiul actual , s-au recoltat probe d esange de la 182 de persoane diagnosticate cu DZ Tip 1 si au fost evaluate folosind un test ultrasensibil pentru C- peptida, un marker al secretiei de insulina, pentru a testa functia reziduala a celulelor beta . Studiul arata ca productia de C-peptida poate persista timp de zeci de ani de la debutul bolii si ramane functional ,receptiv , la nivelul zaharului din sange.
Un Blog despre sanatate , despre cum putem fi santosi si despre cum putem redeveni sanatosi in cazul in care am trecut bariera sanatatii.
miercuri, 26 septembrie 2012
miercuri, 5 septembrie 2012
Există şi un diabet de tip 3 - şi poate afecta grav creierul!
Un tip special, recent descoperit, de rezistenţă la insulină, denumit de cercetători diabet tip 3, are efecte negative dramatice asupra creierului uman.
Perturbarea secreţiei normale de insulină, determinată de o dietă nesănătoasă, poate produce la nivelul creierului aceleaşi efecte pe care diabetul tip 2 le produce în muşchi, ficat şi ţesutul adipos, au descoperit cercetătorii americani.
Expunerea creierului la cantităţi prea mari de insulină face ca, în cele din urmă, acesta să nu mai răspundă la hormon, reducând capacitatea cognitivă şi cea de memorare şi, în cele din urmă, ducând la o vătămare ireversibilă.
Se cunoaşte de mai mult timp faptul că o dietă bogată în zaharuri şi grăsimi favorizează instalarea bolii Alzheimer, în vreme ce o dietă sănătoasă, de tip mediteranean, reduce riscul apariţiei acestei boli. Cercetări recente arată că mecanismul prezintă similarităţi cu cel al diabetului de tip 2.
În diabetul de tip 2, consumul excesiv de alimente bogate în zahăr şi grăsimi duce la menţinererea unui nivel înalt de insulină, iar cu timpul, ţesutul muscular, hepatic şi cel adipos îşi pierd sensibilitatea la acest hormon şi nu mai răspund prin reglarea cantităţii de glucoză din sânge. Este fenomenul cunoscut sub numele de rezistenţă la insulină. Ca urmare, nivelul de glucoză (glicemia) creşte necontrolat, forţând pancreasul să producă şi mai multă insulină în încercarea de a metaboliza glucoza, până când capacitatea pancreasului de a secreta insulină este epuizată, iar nivelul acestui hormon scade la valori foarte mici.
Un studiu pe şobolani realizat la Universitatea Brown, SUA, sugerează că un proces similar ar avea loc la nivelul creierului, care se bazează pe insulină pentru a regla activitatea nervoasă asociată cu învăţarea şi memoria şi pentru a produce energie pe baza glucozei.
Blocând acţiunea insulinei la nivelul creierului şobolanilor, cercetătorii au constatat că animalele deveneau dezorientate şi incapabile să-şi găsească drumul printr-un labirint, deoarece nu nu-şi puteau da seama unde se află - comportament ce aminteşte de cel al persoanelor ce suferă de Alzheimer.
Examinând creierele şobolanilor respectivi, cercetătorii au identificat modificări similare celor observate la pacienţii cu Alzheimer, inclusiv niveluri crescute ale plăcii amiloide (acumulări de proteine specifice), un indicator relevant al bolii.
Autorii studiului consideră că este vorba despre un fenomen de rezistenţă la insulină, similar cu cel întâlnit în diabetul de tip 2. Dacă teoria lor este corectă, înseamnă că o dietă sănătoasă, fără exces de grăsimi şi zaharuri, ar avea ca efecte reducerea riscului de apariţie a maladiei Alzheimer prin acest mecanism.
Sursa: The Telegraph
luni, 30 iulie 2012
AJUTA SI TU !
Dupa cum stim, CENTRUL MEDICAL DE EVALUARE ŞI RECUPERARE pentru copii şi tineri "CRISTIAN ŞERBAN" Buziaş - România a ars in urma cu doua luni . Putem ajuta la refacerea lui fiecare dintre noi. Chiar daca nu o facem cu bani sa o facem cu vorba - anuntati toate firmele pe care le stiti si trimiteti-le linkul centrului .
Companiile pot redirectiona 20% din impozitul pe profit ( fara sa le coste nimic ) pentru refacerea Centrului.
Acum centrul functioneaza la mai putin de jumatate din capacitate din cauza incendiului devastator din 19 mai, care a afectat in totalitate cladirea principala a centrului.
Pagubele sunt estimate la 300.000 euro.
Buzias este singurul loc din tara unde se face educarea copilului cu diabet de tip 1 si de asemenea singurul loc din tara unde hemofilicii au primit o sansa, au avut conditii de recuperare si tratament gratuit.
Centrul, construit exclusiv din donatii si integrat in sistemul de stat, pentru ca pacientii sa poata beneficia de tratament gratuit, ingrijeste anual sute de pacienti.
Pagubele sunt estimate la 300.000 euro.
Buzias este singurul loc din tara unde se face educarea copilului cu diabet de tip 1 si de asemenea singurul loc din tara unde hemofilicii au primit o sansa, au avut conditii de recuperare si tratament gratuit.
Centrul, construit exclusiv din donatii si integrat in sistemul de stat, pentru ca pacientii sa poata beneficia de tratament gratuit, ingrijeste anual sute de pacienti.
linkul centrului este :
Pentru contact :
Tel: 0724 047 396
Email: oana@ccserban.ro
Email: oana@ccserban.ro
sâmbătă, 28 iulie 2012
Atentie la consumul de lapte si branza
In urma multor cercetari sa constata ca LAPTELE este un produs care nu ajuta asa mult cum se credea in constructia corpului si in procesele de reparatie unde este nevoie de calciu. LAPTELE contine o proteina (cazeina) care pentru a fi procesata are nevoie de Calciu din corp.
Asta ar fi doar o parte din vestile mai putin bune despre lapte pentru ca s-a constatat ca are o mare participare la aparitia DIABETULUI .
Deja se vorbeste de momentul in care se poate da lapte unui copil , si se recomanda ca acest moment sa fie dupa varsta de 3 ani. Eu personal recomand sa se renunte la acest obicei - a da lapte copilului-si recomand un "lapte de soia" sau mai bine un suc de legume verzi..
Laptele din magazine este foarte slab calitativ ! Si sa vedem cam de ce se intampla acest lucru:
- vacile care produc acest lapte traiesc in aproxiamtiv 4 ani in loc de 20 de ani.
- sunt ":tratate" cu hormoni de lactatie - adica sa faca mai mult lapte si astfel in unele statistici facute de catre firmele din domeniul sutienelor se constata o marire a sutienului in dimensiune
- fetele nu mai ajung la perioda de activitate sexula in jurul perioadei d e14-15 ani ci prima menstruatie apare si la 10 ani
Bine inteles ca nu putem sa dam vina doar pe consumul de lapte dar acesta are un mare impact asupra corpului in formare al, copilului.
Eu personal sunt de acord cu "laptele batut " de provenienta "de la tara " de la micul crescator care are 2-3 vaci si pe care le IUBESTE si le ingrijeste ca pe un membru al familiei .
Dar tineti cont lapte VIU nu lapte fiert , mort !
marți, 5 iunie 2012
Omul o necunoscuta pentru multi dintre noi !
Incercand sa aflu cat mai multe date despre cum functioneaza corpul nostru , am facut diferite cursuri , practic arte martiale din ani 80 , am testat diverse tehnici energetice . Ce va pot spune dupa aceasta experineta este ca omul trebuie privit ca o fiinta complexa , care are corp fizic , corp energetic , spirit , si aici se poate continua in functie de sursa . Dar Spirit , Energetic si Fizic sunt acceptate de majoritatea surselor .
Urmariti acest fil cat si pe cele cu care voi continua pentru a intelege cat de multe lucru ne sunt necunoscute in lumea noastra.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)