Consumul a 1,5-2 litri de apa minerala
plata sau carbogazoasa pe zi contribuie la scaderea glicemiei in cazul
pacientilor cu diabet zaharat. Apa minerala este un adjuvant in tratamentul
antidiabetic, hidratarea corespunzatoare avand un efect benefic asupra
metabolismului glucidelor, arata prof. dr. Constantin Ionescu-Targoviste,
directorul Institutului de diabet, nutritie si boli metabolice""N.C.Paulescu"".
La Institutul ""N.C. Paulescu"" a fost efectuat un studiu cu privire la influenta consumului de apa minerala plata si carbogazoasa asupra persoanelor cu diabet zaha-rat. Pe parcursul studiului, pe langa medicatia obisnuita, bolnavii au baut 1,5-2 litri de apa minerala zilnic. S-a demonstrat ca, pe termen mediu, apa contribuie la scaderea glicemiei si la cresterea cantitatii de insulina. ""De asemenea, indiferent de tipul de apa minerala consumata - plata sau carbogazoasa - sau de durata consumului am constatat stimularea diurezei si scaderea concentratiei de sodiu si potasiu urinar, cu rol antilitiazic"", afirma dr. Rodica Strachinariu, medic primar specialist in diabet, nutritie si boli de metabolism.
Apele potabile contin saruri minerale (sodiu, magneziu, potasiu, litiu, fluor) benefice pentru sanatate. Plate sau carbogazoase, apele minerale au un continut de saruri minerale ridicat, putand ajunge de la 500 de miligrame la 1.500 de miligrame la litru
La Institutul ""N.C. Paulescu"" a fost efectuat un studiu cu privire la influenta consumului de apa minerala plata si carbogazoasa asupra persoanelor cu diabet zaha-rat. Pe parcursul studiului, pe langa medicatia obisnuita, bolnavii au baut 1,5-2 litri de apa minerala zilnic. S-a demonstrat ca, pe termen mediu, apa contribuie la scaderea glicemiei si la cresterea cantitatii de insulina. ""De asemenea, indiferent de tipul de apa minerala consumata - plata sau carbogazoasa - sau de durata consumului am constatat stimularea diurezei si scaderea concentratiei de sodiu si potasiu urinar, cu rol antilitiazic"", afirma dr. Rodica Strachinariu, medic primar specialist in diabet, nutritie si boli de metabolism.
Apele potabile contin saruri minerale (sodiu, magneziu, potasiu, litiu, fluor) benefice pentru sanatate. Plate sau carbogazoase, apele minerale au un continut de saruri minerale ridicat, putand ajunge de la 500 de miligrame la 1.500 de miligrame la litru
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va rog sa spuneti care este parerea voastra despre subiectele dezbatute pe acest blog si sa faceti propuneri de subiecte !