miercuri, 17 aprilie 2013

Bydureon: bolnavii de diabet zaharat isi vor face doar o injectie pe saptamana


Incepand cu luna februarie, in SUA se comercializeaza Bydureon, medicamentul cu ajutorul caruia diabeticii vor face doar o injectie pe pe saptamana.
Bydureon stimuleaza la persoanele cu diabet zaharat tip 2 secretia de insulina de catre pancreas si scade nivelul de glucoza, diminuand concentratiile hormonului glucagon.
Amilin Pharmaceuticals Inc si Alkermes au primit recent aprobarea Food and Drug Administration (FDA) din SUA, pentru Bydureon. Medicamentul a primit deja aprobarea de comercializare in Uniunea Europeana, dar a fost refuzat in luna iunie de catre FDA, ce a solicitat teste suplimentare.
Bydureon este comercializat intr-o doza unica, astfel ca pacientii isi pot auto-administra o data pe saptamana injectia subcutanat.
Produsul este contraindicat la pacientii cunoscuti cu reactii severe de hipersensibilitate anterioare la exenatida sau la oricare dintre componentele produsului.


Sursa: http://www.sanatate-curata.com/745-bolnavii-de-diabet-zaharat-tip-2-isi-vor-face-doar-o-injectie-pe-saptamana-745/#ixzz2QlInHeYK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa spuneti care este parerea voastra despre subiectele dezbatute pe acest blog si sa faceti propuneri de subiecte !