sâmbătă, 28 iulie 2012

Atentie la consumul de lapte si branza

In urma multor cercetari sa constata ca LAPTELE este un produs care nu ajuta asa mult cum se credea in constructia corpului si in procesele de reparatie unde este nevoie de calciu. LAPTELE contine o proteina (cazeina) care pentru a fi procesata are nevoie de Calciu din corp.
Asta ar fi doar o parte din vestile mai putin bune despre lapte pentru ca s-a constatat ca are o mare participare la aparitia DIABETULUI .
Deja se vorbeste de momentul in care se poate da lapte unui copil , si se recomanda ca acest moment sa fie dupa varsta de 3 ani. Eu personal recomand sa se renunte la acest obicei - a da lapte copilului-si recomand un "lapte de soia" sau mai bine un suc de legume verzi..
Laptele din magazine este foarte slab calitativ ! Si sa vedem cam de ce se intampla acest lucru:
 - vacile care produc acest lapte traiesc in aproxiamtiv 4 ani in loc de 20 de ani.
 - sunt ":tratate" cu hormoni de lactatie - adica sa faca mai mult lapte si astfel in unele statistici facute de catre firmele din domeniul sutienelor se constata o marire a sutienului in dimensiune
 - fetele nu mai ajung la perioda de activitate sexula in jurul perioadei d e14-15 ani ci prima menstruatie apare si la 10 ani
    Bine inteles  ca nu putem sa dam vina doar pe consumul de lapte dar acesta are un mare impact asupra corpului in formare al, copilului.
   Eu personal sunt de acord cu "laptele batut " de provenienta "de la tara " de la micul crescator care are 2-3 vaci si pe care le IUBESTE si le ingrijeste ca pe un membru al familiei .
  Dar tineti cont lapte VIU nu lapte fiert , mort ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa spuneti care este parerea voastra despre subiectele dezbatute pe acest blog si sa faceti propuneri de subiecte !