miercuri, 26 septembrie 2012

Studiu diabet Tip1 - productia de insulina

      S-a constatat , in urma unui studiu facut de  Massachutess  General Hospital ( MGH) , ca diabeticii de Tip 1 au productie de insuluina pe termen lung.Acestia au constata ca productia de insulina poate continua chiar si dupa zeci de ani dupa ce au fost diagnosticati cu diabet zaharat .Acelasi lucru s-a constata si cu celule Beta .
       " In mod traditional , se credea ca functia celulelor Beta au incetat complet la pacientii cu DZ1 avansat .Cu toate acestea ,datele din acest studiu si altele sugereaza ca pancreasul continuua sa functioneze la un anumit nivel chiar si dupa zeci de ani de la debutul  DZ Tip 1 ." spune Denise Faustman , MD, PhD,Director al Laborotarului de Immunobiologie al MGH, care a condus acest studiu. In studiul actual , s-au recoltat probe d esange de la 182 de persoane diagnosticate cu DZ Tip 1 si au fost evaluate folosind un test ultrasensibil pentru C- peptida, un marker al secretiei de insulina, pentru a testa functia reziduala a celulelor beta . Studiul arata ca productia de C-peptida poate persista timp de zeci de ani de  la debutul bolii si ramane functional ,receptiv , la nivelul zaharului din sange.
     

Un comentariu:

  1. Eu personal cred ca acest lucru este posibil prin schmbarea total a modului de viata. Acest lucru incluzand Alimentatia sanatoasa de tip Vegan , miscare cat mai multa ( sport , exercitii) , si o Atitudine foarte optimista din partea celui implic cat si din partea familiei .

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa spuneti care este parerea voastra despre subiectele dezbatute pe acest blog si sa faceti propuneri de subiecte !