vineri, 25 ianuarie 2013

Stiri Diabet Tip 1


O noua metoda de tratare a diabetului de tip 1
O noua metoda de tratare a diabetului de tip 1 si a sclerozei in placi este in curs de pregatire. Cercetatorii elvetieni de la Lausanne au reusit sa reeduce globulele albe.
Ei au creat o proteina modificata, similara cu cea din pancreas, care, in cazul diabetului de tip 1, este distrusa de limfocitele T. Iar, prin prezenta acesteiproteine artificiale, limfocitele T vor fi linistite si nu vor mai ataca celulele sanatoase.
Metoda a fost testata cu succes pe soareci. Iar, in 2014, urmeaza sa fie testata si pe oameni. Dar nu numai pentru diabet, ci si pentru scleroza in placi.
Sursa: Ziare.com

Spray cu insulina
A fost inventat spray-ul cu insulina pentru bolnavii dediabet. Acesta ar putea lua locul clasicelor injectii pentru cei care sufera de diabet de tipul I.
Spray-ul a fost creat de o echipa de cercetatori dinMarea Britanie. Dupa este pulverizata in nas, insulina se transforma intr-un gel lipicios, apoi patrunde in cavitatea nazala si actioneaza extrem de eficient asupra corpului.
Noua tehnologie a fost testata, cu succes, pe cobai. In cadrul testelor s-a mai observart ca spray-ul special care introduce insulina in corp pe cale nazala, a tinut glicemia sub control timp de 24 de ore, in timp ce injectiile ar reusit acest lucru doar noua ore.
Sursa: bzi.ro

Un comentariu:

  1. regimul cu 600 de calorii maxim 800 vindeca orice boala inclusiv cancer incipient, hepatita,

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa spuneti care este parerea voastra despre subiectele dezbatute pe acest blog si sa faceti propuneri de subiecte !