marți, 14 februarie 2012

          Despre analizele medicale 
       Cautand sa aflu  ce inseamna fiecare analiza facuta de Iulia , am inceput sa ma uit dupa o descriere  a acestora .Am gasit destule informatii disipate despre acest subiect .Voi pune pe rand din aceste informati pe blog . Voi incep cu SANGELE
       Sangele este format din doua parti , una lichida si un solida .Partea lichida are in compozitie apa, substante organice ( proteine , grasimi , zahar , enzime , hormoni, vitamine ) ,substante minerale (calciu, fosfor,sodiu, potasiu , etc).  Partea solida are in compozitie globule rosii , globule albe si trombocite .
HTC - Hematocritul 
       Este volumul ocupat de globulele rosii intr-un volum dat de sange si este exprimat in procente .Valorile normale sunt : HTC barbati 39-49% , HTC femei 35-45% . Aceste valori  cresc in cazul in care organismul este dezhidratat (varsaturi , febra, transpiratie )  si scad in anemii ( pierderi de sange ,boli infectioase ,lipsa de fier si vitamine ,intoxicatii cu substante chimice ,etc) sau cand se consuma prea multe lichide inainte de recoltarea sangelui.

Un comentariu:

  1. V-ar fi de folos ca toate aceste valori fiziologice si mai ales interpretarea si rezultatul lor sa il gestionati fara nici un cost folosind fisa medicala online. Inscrieti-va acum pe www.medaliat.ro folosind codul:0000038000000059

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa spuneti care este parerea voastra despre subiectele dezbatute pe acest blog si sa faceti propuneri de subiecte !