luni, 20 februarie 2012



Cercetatorii maghiari  spun ca suplimentele zilnice de rezveratrol ar putea imbunatati modul in care organismul uman raspunde la insulina. In cadrul testelor in vitro rezveratrolul  sa dovedit de 30 ori mai active decat cofeina.
           Rezveratrol se găseşte în vin şi struguri şi este un antioxidant natural. Au fost relevate un număr mare de efecte benefice asupra sănătăţii, cum ar fi cel anticancer, antiviral, neuroprotector, anti-inflamator.  Contribuie de asemenea la prelungirea vieţii.   Rezveratrol se găseşte în pieliţa strugurilor roşii şi ca şi componentă a vinului roşu. Prezenţa acestuia în vin poate explica “paradoxul francez” şi anume faptul că incidenţa bolilor cardiovasculare este relativ redus în sudul Franţei, unde bautura favorită este vinul, în ciuda dietei bogate în grăsimi saturate. Rezveratrol este fără îndoială cel mai eficient şi cel mai bine studiat fitonutrient pe care îl puteţi folosi pentru menţinerea şi protejarea sănătăţii
Potentialul antidiabetic  al resveratrolului este foarte mare , suplimentele zilnice de resveratrol pot  imbogati modalitatea de raspuns a organismului uman la insulina. Aceasta fiind hormonul responsabil cu asimilarea zaharului si ale lipidelor .
In cadrul unui experiment  cercetatorii ungari au recrutat 19 oameni ce sufereau de diabet TIP 2 si le-au desemnat, intr-un mod aleatoriu, fie suplimente de resveratrol (2 doze de cate 5mg obtinute de la Argina Nutraceuticals, Ungaria) fie pastile placebo ;  tratament care trebuia urmat timp de patru saptamani.
           Rezultatele au aratat ca dupa patru saptamani de suplimente cu resveratrol, participantii au prezentat o micsorare semnificativa a rezistentei la insulina, in comparatie cu cei ce au facut parte din grupul tratat cu placebo.
În ceea ce priveşte un mod potenţial de acţiune pentru polifenoli, cercetatorii au remarcat ca acest lucru poate fi legat de activitatea sale antioxidante, pentru ca stresul oxidativ este "general acceptat", ca un factor cheie in debutul de rezistenta la insulina.
          Produsul este recomandat bolnavilor de inimă, diabeticilor, bărbaţilor cu vârsta de peste 50 de ani,  în tratamentul bolilor tumorale neaparat.
            Resveratrol este cel mai eficient şi cel mai bine studiat fitonutrient pentru menţinerea şi protejarea sănătăţii:
- inhibă apariţia, propagarea şi dezvoltarea cancerului
- este un puternic antioxidant, 100% natural, protejează ADN-ul
- reface nivelul de gluthathione (cel mai important antioxidant al nostru)
- creşte nivelul de quinone reductase (ficatul foloseşte această enzimă pentru detoxifiere)
- are rol protector împotriva formării cancerului de colon
- poate proteja împotriva cancerului de prostată
- activează ca un fitoestrogen benefic
- reduce oxidarea LDL (colesterolul rău)
- ajută la vindecarea rănilor de piele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa spuneti care este parerea voastra despre subiectele dezbatute pe acest blog si sa faceti propuneri de subiecte !