luni, 6 februarie 2012

Mentineti-va sanatatea , renuntarea nu este o optiune!


            Eu sunt  un  practicant al vietii sanatoase de multi ani . Prin anii 80 adoptasem hrana sanatoasa la indemnul  raposatului Adrian Paunescu cat si a lui Valeriu Popa.  Acestia  publicau saptamanal in revista Flacara articole destul d e mari despre sanatate  , despre Hrana Vie a lui Ernst Gunter . Timp de  un an si jumatate am mancat vegan .   
            Multi  vor spune  ca a manca vegan si a face efort nu sunt compatibile .Situatia sta total invers , eu fiind practicant de Arte martiale . In acele vremuri  faceam antrenamente zilnic ore in sir , alergari , si va pot spune  ca ma simteam excelent .
            Cand am fost prima data la sala , incepusem cu box , credeam ca in cateva antrenamente voi cunoaste tot.  In timp ajungand sa practic arte martiale , am inteles ca nu poti sa ai totul pe tava in primele antrenamente si ca cei care reusesc sunt cei care continua sa lucreze ani de zile .
            Oamenii prefer sa obtina pe calea rapida totul , inclusiv sanatatea , totul se reduce la diete rapide , diete fulger ,pastila minune , cd-ul care iti va deschide calea spre success , realizarea spirituala intr-o tabara de vara , etc.
            In continuare lumea este plina de boli care puteau fi prevenite , de boli care sunt poate gresit intelese de catre cei din cercetare, sunt pareri pro si contra,si totusi acum se vede la orizont foarte clar intentia unora din scoietatea noastra de a-ne controla vietile . Au aparut CODURI ALIMENTARE , care sunt destul de  ciudate ,si sunt destul de multe chimicale care apar in mancarea  noastra . Am inceput sa nu mai avem  seminte CURATE , ADEVARATE . Toate vor fi radiate si noi vom fi la fel  odata ce vom manca  acele produse.
             Voi prezenta o varianta pe care am descoperit - o acum in ceeace priveste Diabetul .  Medicina alopata spune ca diabetul este o deficienta a Pancreasului , In cazul diabetului de TIP 1 pancreasul nu mai  secreta insulina , iar in cazul celui de TIP2 ,insulina este secretata in cantitati suficiente , insa celule dependente de insulina nu o mai recunosc .  Acum plecand de la ceste premize , medicina actual se focuseaza doar pe aspectul insulina fara atine cont de celelalte organe si functii ale organelor din corp.
            O alta reprezentare mai  apropiata de natura este cea expus de catre I.G.VILUNAS in cartea “Cum sa invingi diabetul “. El sustine aici o variant care ia in calcul corpul in totalitatea lui cu toate functiile sale ." Diabetul de TIP 2 este o boala provocata de dereglarea metabolismului  glucidic si a celorlalte procese metabolice printr-o respiratie incorecta, dereglare ce duce la imbolnavirea multor organe interne, cu exceptia pancreasului”.
            Acum apar difentele , medicina alopata se focalizeaza pe insulina si diete ,unele destul de ciudate ,iar in cazul autoruluii mai sus pentionat ia in calcul intregul organism si revenirea la starea de sanatate prin exercitii de respiratie , prin oxigenarea intregului corp cat mai bine.
            Intelegem ca INSULINA deschide “portile’ pentru ca substantele nutritive sa poata intra in celule ,dar aceasta nu este decat prima conditie . In continuare totul depinde de prezenta Oxigenului  intr-o cantitate suficienta . Celula va asimila din sange zaharul si celelalte substante nutritive ,daca insa oxigenul va lipsi ,zaharul ,grasimile ,proteinele etc, vor ramane in sange,iar concentratia lor va creste corespunzator.
            Ca o concluzie ,daca incepem sa respiram corect ,atunci actionam asupra cauzei primare a dereglari proceselor metabolice, a  deficitului de oxigen din corp. Ca rezultat ,toate organele ,inclusiv pancreasul  se insanatosesc , iar functia de secretie a insulinei se normalizeaza.
            Noi déjà am inceput sa aplicam aceste ideei si avem rezultate in masuratorile zilnice pe care le facem.  Dat fiind ca suntem de scurt timp in aplicare acestei teorii nu putem arata cu o mare precizie ce sa intamplat . Noi vom aduna datele si le vom pune pe blog  pentru a beneficia si ceilalti de ele.
             Voi continua expunerea  acestui subiect.
Cu stima !
Gabi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa spuneti care este parerea voastra despre subiectele dezbatute pe acest blog si sa faceti propuneri de subiecte !